Veelgestelde vragen

Het is goed voor te stellen dat je vragen hebt over de verkoop van je auto. Vaak zijn het vragen die regelmatig gesteld worden door onze klanten. Daarom hebben we de meest gestelde hieronder voor je verzameld en beantwoord.

Vragen met betrekking tot de Covid-19 pandemie

Uiteraard nemen we het coronavirus uiterst serieus en houden we ons aan de regels en richtlijnen zoals die vanuit de overheid zijn gecommuniceerd. Dat betekent bijvoorbeeld dat we geen handen schudden en een afstand tot elkaar van minimaal 1,5 meter aanhouden. Verder kun je ervan op aan dat we voorafgaand aan elk klantbezoek onze handen ontsmetten. Bij virusklachten blijven we uiteraard thuis, zoals we dat ook van jou verwachten.

Ja, dat is onveranderd. Dit doen we met inachtneming van de op dat moment bekende regels en richtlijnen.

Ja, we vinden het prettig als ook jij je houdt aan de anderhalve meter-richtlijn, net als dat onze chauffeurs dit doen.

Algemene vragen

Maak gebruik van het online taxatieformulier om gelijk een aanvraag te doen. Dit is gratis en vrijblijvend. Binnen 48 uur nadat we deze hebben ontvangen, krijg je van ons het beste bod. Je hebt vervolgens de keus om dit te accepteren of niet akkoord te gaan. Ben je tevreden met het bedrag en geef je je akkoord, dan wordt de overdracht ingepland. Dat kan zowel op de door jou aangewezen locatie als bij ons op kantoor plaatsvinden. Hier ontvang je van ons de RDW-vrijwaring en het afgesproken bedrag.

De kans is dan groot dat de mail in de spam-map terecht is gekomen. Is dat niet het geval, neem dan contact met ons op.

Ja, dat doen we inderdaad zelf. Er is geen sprake van derden. Je hebt dus altijd met een specialist van Auto Inkoop BV te maken.

Wij hechten, net als jij waarschijnlijk, grote waarde aan het een stressvrije en betrouwbare verkoop. Hiervoor is Auto Inkoop BV de aangewezen partij. We zijn transparant en vinden het bovendien belangrijk om miscommunicaties te voorkomen. Bij ons weet je daardoor altijd waar je aan toe bent en kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Ja hoor, dat kan. Ook een camper verkopen is geen probleem bij Auto Inkoop BV. Dat werkt op dezelfde manier als een auto verkopen.

Ja, dat is zelfs één van onze hoofdwerkzaamheden. We hebben een landelijke dekking te bieden, wat betekent dat we sloopauto’s door heel Nederland kunnen ophalen.

De getaxeerde auto

Dat kan telefonisch door gebruik te maken van het nummer 0620663235. Vind je het fijner om te mailen, dan is dat ook mogelijk via [email protected]. Geef hierbij duidelijk het kenteken van de auto aan.

Ja, dat je na het hebben gedaan van een aanvraag een bod krijgt van ons, is gegarandeerd. Voor de hoogte ervan is het wel belangrijk dat de aanvraag waarheidsgetrouw en zo compleet mogelijk wordt gedaan. Is dat niet het geval, dan hebben we het recht het door ons eerder geplaatste bod aan te passen. Om problemen te voorkomen en voor een fijne afhandeling te zorgen, is het dus belangrijk om eerlijk te communiceren.

Het is goed om te weten dat het bod dat we je hebben gedaan onbeperkt geldig is. Heb je je akkoord gegeven voor het bod dat we je hebben gedaan, dan is de overeenkomst bindend.

Ja de ophaalservice is volledig kosteloos.  

We zullen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je opnemen om de overdracht in te plannen. Hierbij heb je twee opties: je brengt de auto naar ons kantoor, of je kiest voor onze auto-ophaalservice. In dat laatste geval kies jij waar je de auto op wilt laten halen. Goed om te weten is dat zodra je akkoord bent gegaan met ons bod, deze overeenkomst bindend is.

Wij brengen een bod uit op bijna alle auto’s waarvoor een aanvraag is gedaan. Soms komt het voor dat we helaas geen bod kunnen uitbrengen.

Overdracht & verkoop

  • We vragen van je om het volgende mee te nemen naar de overdracht:
  • Het complete kentekenbewijs, samen met het overschrijvingsbewijs / tenaamstellingscode
  • Onderhouds- en instructieboekjes van de auto, als je die hebt
  • De hoofdsleutel en reservesleutel(s)
  • Indien van toepassing: de radiocode en navigatie-cd’s en -dvd’s

Voldoet de auto aan het beeld zoals dat geschetst is middels de gedane aanvraag, dan regelen we de betaling ter plekke. Je krijgt het overgemaakt op je rekening of contant in handen.

Dat is geen ramp. Wel is dan schriftelijke toestemming vereist + een kopie van het identiteitsbewijs vereist van de huidige eigenaar. Ook de kentekenpapieren dien je logischerwijs bij je te hebben voor de overdracht. Ander kan er alsnog geen overschrijving plaatsvinden.

Jazeker, je ontvangt een RDW-vrijwaringsbewijs van ons, aangezien Auto Inkoop BV RDW-gecertificeerd is. Zodra je de vrijwaring in je bezit hebt, ben je daarmee gelijk eigenaar-af. Dat betekent dat je nog wel even de eventuele autoverzekering zelf op moet zeggen.

Dat is vervelend. Die dient compleet te zijn als je de auto aan ons verkopen wilt. Om dit probleem te verhelpen kun je eenvoudig een nieuw kentekenbewijs aanvragen bij de RDW. Wil je daar meer over te weten komen, dan vind je hier meer informatie.

Overige vragen

We hebben als streven dat iedereen een prettige ervaring overhoudt aan ons en onze dienstverlening. Is dat niet het geval, dan komen we graag met je contact. Hiervoor kun je ons zowel telefonisch als per e-mail (info@autoinkoopbv) benaderen. Doe dat ook vooral.