Kapotte auto verkopen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dit gezegde is zéker van toepassing op uw auto. Eén moment van oplettendheid kan er al voor zorgen dat uw auto kapot gaat. Maar, wanneer is er nou sprake van een kapotte auto? En hoe kunt u het beste uw kapotte auto verkopen? Voor de verkoop van uw kapotte auto bent u bij Auto Inkoop BV aan het juiste adres.

Wat is een kapotte auto precies?

De term ‘kapot’ heeft in dit geval betrekking op het feit dat de auto niet meer kan rijden. De schade kan in de versnellingsbak aanwezig zijn, in de motor of in één van de andere essentiële onderdelen van een auto. Zodra een auto niet meer in staat is om te rijden, spreken we over een kapotte auto.

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!

Wat is de beste manier om jouw kapotte auto te verkopen?

Heeft u op dit moment te maken met een auto die niet meer rijdt? Dan kunt u ervoor kiezen om deze auto aan een dealer of universeel autobedrijf te verkopen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan; veel van deze bedrijven hebben geen interesse in een kapotte auto.

Een andere mogelijkheid die u heeft, is om uw kapotte auto naar de sloop te brengen. Klinkt interessant, maar is eigenlijk zonde en onnodig. Elke auto heeft namelijk altijd nog onderdelen die gebruikt kunnen worden.

U doet er dan ook verstandig aan om te kiezen voor de derde optie: uw kapotte auto verkopen aan Auto Inkoop BV. Wij doen een prima bod op uw auto en komen de auto gratis bij u ophalen. U geniet dus van een snelle verkoop van uw kapotte auto. Snel geregeld, een eerlijke prijs voor uw auto en 100% betrouwbaar.

Wat is uw kapotte auto nog waard?

Wilt u uw kapotte auto verkopen? U kunt daarvoor via onze website gebruik maken van een taxatieformulier. Op dit formulier dient u verschillende gegevens in te vullen, zoals het kenteken, de kilometerstand en foto’s. Ook dient u uw persoonlijke gegevens in te vullen, zodat wij snel contact met u op kunnen nemen.

Aan de hand van de door u ingevulde gegevens gaan wij op zoek naar het hoogste bod. Wat de hoogte van dit gaat zijn, is afhankelijk van de staat van de auto. Ziet uw auto er nog spik en span uit, maar is de versnellingsbak kapot gegaan? Dan is uw auto meer waard dan een auto die vol met deuken zit en waarvan de versnellingsbak ook kapot is.

De uiteindelijke waarde van uw auto is van meerdere factoren afhankelijk. Door ons taxatieformulier in te vullen, weet u dat er in ieder geval specialisten naar uw kapotte auto gaan kijken. Overigens maakt het niet uit wat voor kapotte auto u wilt verkopen. Nee, wij kopen alle soorten auto’s in.

Wat is het verschil tussen een kapotte auto en een defecte auto?

Een kapotte auto verkopen of een defecte auto verkopen. Deze twee termen lijken hetzelfde te betekenen, maar dat is absoluut niet het geval:

 • Kapotte auto verkopen: bij de verkoop van een kapotte auto is de auto zelf niet meer in staat om te rijden. Dit komt bijvoorbeeld door schade aan de versnellingsbak, de motor of één van de andere essentiële onderdelen.
 • Defecte auto verkopen: bij de verkoop van een defecte auto is een ‘minder belangrijk’ onderdeel van de auto defect. U kunt hierbij denken aan een kapot achterlicht, aan kapotte ruitenwissers of aan een defect in het reservoir van de koelvloeistof. Dát moet gerepareerd worden, maar hierbij is niet direct sprake van ‘kapot’.

Uw kapotte auto verkopen kent dan ook enkelere bijzondere aandachtspunten. Helemaal aan het einde van deze pagina vindt u daarom 5 handige tips. 5 handige tips voor het verkopen van uw kapotte auto!

Defecte personenauto verkopen
Auto met mankementen verkopen
Kapotte bedrijfsauto verkopen
Kapotte bestelwagen verkopen

Welke papieren heeft u nodig voor de verkoop van uw kapotte auto?

Als erkend RDW bedrijf zijn wij in staat om een auto vrij te waren. Dit betekent dat wij direct uw auto op onze naam kunnen zetten. Vanaf dat moment heeft u geen verplichtingen meer met betrekking tot bijvoorbeeld de autoverzekering en wegenbelasting.

Om uw auto te kunnen vrijwaren, dient u enkele papieren mee te nemen:

 • Auto van voor 2014: het papieren kentekenbewijs. Dit papieren kentekenbewijs bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs.
 • Auto van na 2014: de kentekencard. Dit is sinds 2014 een kentekencard in de vorm van een normale pasje. Als u een dergelijke kentekencard heeft, is het ook belangrijk dat u de 9-cijferige tenaamstellingscode meeneemt.

Eventueel kunt u ook nog het onderhoudsboekje in het dashboardkastje leggen. Dit is echter geen verplichting.

Waarom uw kapotte auto verkopen aan Auto Inkoop BV? 5 redenen

Bent u van plan om uw kapotte auto te verkopen? En wilt u uit kunnen gaan van een eerlijk bod en een nette afhandeling? Dáárvoor bent u bij Auto Inkoop BV absoluut aan het juiste adres. Wij zorgen namelijk voor de volgende voordelen:

 • Bij ons kunt u uitgaan van het beste bod voor uw kapotte auto. Uw kapotte auto verkopen is hierdoor financieel gezien erg aantrekkelijk.
 • U krijgt direct de vergoeding voor uw kapotte auto uitbetaald.
 • Wij komen de kapotte auto op de gewenste locatie ophalen. U bepaalt volledig zelf de locatie en het tijdstip.
 • Indien u de kapotte auto zelf langs komt brengen, krijgt u de vervoerskosten van ons voor 100% terug.
 • U bent bij Auto Inkoop BV verzekerd van een veilige, eerlijke en snelle afhandeling. Alle randzaken die betrekking hebben op de verkoop van uw kapotte auto worden door ons uit uw handen genomen.
 • Wij zijn RDW erkend. Dit betekent onder meer dat wij 100% betrouwbaar zijn én dat wij de RDW vrijwaring uit mogen/kunnen voeren.

5 tips voor het verkopen van uw kapotte auto

Uw kapotte auto verkopen aan Auto Inkoop BV brengt dus meerdere voordelen met zich mee! Maar, hoe kunt u nou op de beste manier uw kapotte auto aan ons verkopen? Om het gehele proces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen, hebben wij de 5 belangrijkste tips op een rijtje gezet:

 • Vul alle autogegevens naar waarheid in. Met name de kilometerstand is hierbij van belang. Tevens stellen wij het op prijs als u extra informatie over de staat van de auto en eventuele defecten met ons deelt.
 • Voeg zoveel mogelijk (duidelijke) foto’s toe. U maakt het voor ons een stuk makkelijker als u zoveel mogelijk duidelijke foto’s toevoegt. Voor uzelf is dit ook aantrekkelijk, aangezien u hiermee de kans vergroot op hele interessante aanbiedingen.
 • Wacht niet te lang. Als u uw kapotte auto wilt verkopen, is het zaak om zo snel mogelijk in actie te komen. U kunt immers geen gebruik meer van uw auto maken, terwijl de vaste lasten wél door blijven lopen.
 • Blijf realistisch. Het is niet realistisch om hele hoge biedingen te verwachten voor een kapotte auto.
 • Neem direct contact met ons op. Dit is eigenlijk de belangrijkste tip die wij kunnen geven. Vul direct het taxatieformulier in en wacht de reactie vanuit onze kant af. Uw kapotte auto verkopen is in ieder geval nog nooit zo makkelijk geweest!