Auto total loss verkopen

Auto met schade? Aan ons uw auto total loss verkopen

Een auto total loss verkopen is lastig, zo niet onmogelijk. Onze inkoopdienst biedt voor auto’s met schade de oplossing. Wanneer men spreekt over een auto die total loss is gaan we uit van blok of motorschade die zodanig groot is dat de reparatiekosten groter zijn dan de dagwaarde van de auto. In veel gevallen speelt de leeftijd van het voertuig een rol en wilt u deze oude auto verkopen. Bij jongere auto’s speelt vaak het onderverzekerd zijn een rol. De auto heeft dusdanig veel schade en doordat deze niet volledig allrisk was verzekerd ziet u op tegen de grote kosten van de reparatie. Is beide gevallen kunt u aan ons een auto die total loss is verkopen.

Auto total loss verkopen

Auto Inkoop BV koopt ook bedrijfsauto´s die total loss zijn op

Wellicht dacht u dat we alleen personenauto´s inkopen met schade. Niet is minder waar. Juist bedrijfsauto´s die total loss zijn kopen wij ook op. Welk type bedrijfsauto het ook betreft, een bedrijfsbus, bestelbusje, personenbus of combo, we kopen al deze schadeauto´s op.

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!

Economisch of technisch total loss. Wat is het verschil?

Er is sprake van total loss als het technisch gezien niet meer mogelijk is de schade te herstellen. Bijvoorbeeld wanneer het chassis of de carrosserie zodanig is vervormd, dat deugdelijk herstel door reparatie of vervanging niet meer mogelijk is. Een auto is economisch total loss als het financieel gezien niet meer verantwoord is om de schade te herstellen. Reparatie is technisch gezien nog wel mogelijk, maar de kosten van de reparatie zijn hoger dan de waarde van de auto direct voor het ongeluk min de restwaarde van de auto.

Auto economisch total loss
Auto met brandschade
Auto technisch total loss
Bestelbusje total loss

Schadeauto verkopen aan een opkoper

Wij van auto inkoop zijn al jaren gespecialiseerd in het opkopen van voertuigen met schade. Met een gerust hart kunt u deze schadeauto verkopen en betalen we u direct het afgesproken bedrag uit. Vanzelfsprekend ontvangt u daarbij geheel gratis het officiële RDW vrijwaringsbewijs en zijn er geen kosten verbonden aan het ophalen van de auto.

Kosten door een schadeauto die total loss is

Als uw auto door welke omstandigheid dan ook total loss is kunt u er beter snel voor kiezen deze te schorsen of te verkopen. De kosten lopen al snel op. Zo dient u de verzekering te blijven betalen en loopt de wegenbelasting ook door. Misschien is het zelfs wel zo dat het autowrak op een plaatst staat waar u ook kosten heeft. denkt hierbij aan een parkeerplaats of een plek bij een bergingsbedrijf. Kies daarom snel voor een verkoop om kosten te besparen.

Bij Auto Inkoop BV de rest- en dagwaarde opvragen

Onze schadespecialisten kunt u bellen om de waarde op te vragen. In veel gevallen zullen onze schade-experts foto’s van de auto die total loss is willen zien. U kunt deze foto’s mailen en versturen naar onze whatsapp telefoon. De medewerker zal u het telefoonnummer doorgeven waarna u van ons een bod / prijs ontvangt.