Veilig, betrouwbaar en RDW vrijwaring!

Google-Logo
5,0
5/5
RDW Erkend logo
NAP logo
Man in garage die auto uitdeukt

Uitdeuken van uw auto zonder spuiten, hoe werkt dat?

Misschien kent u het wel, u heeft een deukje in de auto, u bent ergens tegenaan gereden, of er is iemand tegen uw auto aangereden. Erg vervelend, het liefst wilt u dat het er weer snel mooi uitziet zodat het niet meer opvalt. Maar wat kunt u dan doen zodat het niet een flink vermogen gaat kosten? Er is een mooie techniek ontwikkeld zodat u de auto kunt uitdeuken zonder dat spuiten noodzakelijk is. We leggen u in dit artikel graag uit wat de mogelijkheden zijn, maar ook wanneer dat uw auto geschikt is om van deze techniek gebruik te maken. Het is namelijk een manier van schade herstellen, alleen is het nog niet bij heel veel mensen bekend.

Voordelen uitdeuken zonder spuiten

Als u schade heeft aan de auto en u moet deze uit laten deuken, dan moet u vaak alles ook laten spuiten. Maar er is nu een techniek ontwikkeld waarbij dat niet meer nodig. Het grote voordeel is dat het veel milieuvriendelijker is, maar ook minder duur. Zo kunt u dus in ieder geval al zeker te weten geld besparen en uitgeven aan andere dingen. Voor iedereen die het interessant vindt om te weten, de techniek werd vroeger al gebruikt in fabrieken bij Mercedes Benz (rond 1940). Maar vanaf de jaren ’80 kreeg de techniek in het buitenland wat meer bekendheid. Momenteel komen steeds meer autobezitters hiermee in aanraking en zijn ze er goed over te spreken.

Uitdeuken zonder spuiten, wanneer kan het?

Niet alle deuken in uw auto kunt u eenvoudig oplossen met alleen uitdeuken zonder te spuiten, er zijn wel een paar voorwaarden waar de schade aan moet voldoen om van deze techniek gebruik te kunnen maken. Om te beginnen is het van groot belang dat er geen schade is aan de lak (anders moet er namelijk opnieuw verf aan worden gebracht). Ook de grootte van de schade speelt hierbij een rol, de deuk moet namelijk niet groter zijn dan een twee euro muntstuk. Het moet ook niet samenvallen met de karakterlijn van uw auto. Als uw auto een deukje heeft door bijv. hagelschade, parkeerschade of transportschade dan is het een techniek die hierbij goed toegepast kan worden.  En als u denkt dat de schade te groot is dan kunt u altijd uw schadeauto verkopen aan AutoinkoopBV.

Werkwijze uitdeuken

Het uitdeuken gaat op de volgende manier in zijn werk:

  • Er wordt speciale verlichting gebruikt zodat de deuk(en) eerst wordt opgespoord. 
  • Vervolgens wordt de buts een soort van gemasseerd. Zo lijkt het binnen de kortste keren weer zo goed als nieuw. 

Mocht u nu toch een deuk hebben welke groter is dan een twee euro muntstuk, dan kan deze soms wel worden verholpen middels deze techniek. Maar dit zal dan per situatie bekeken moeten worden, of dat het haalbaar is of niet.

Toch snel en goedkoop, een optie voor u?

Een mooie techniek zodat u voor een lage prijs weer in uw mooie auto kunt rijden, zonder deuken. Het kostbare proces van lak herstellen is niet nodig, want het gaat echt puur over het opsporen van deuken en het herstellen van de deuk(en). 

Welke keuze u maakt, hangt af van hoe groot de deuk is in uw auto, maar ook wat u uw auto nog waard vindt. Als u een vrij jonge, nieuwe auto heeft, dan wilt u graag dat deze er als nieuw bij blijft staan, u bent er trots op. Als de deuk dan wat groter is dan geeft u wellicht graag wat meer geld uit om te zorgen dat uw auto ook als nieuw blijft. Maar bij een kleiner deukje kunt u altijd kijken of dat uitdeuken zonder uw auto te spuiten ook een optie kan zijn. Het is sowieso ook aan te raden om altijd offertes aan te vragen bij meerdere partijen, zo kunt u kijken wat zij u adviseren en wat de kosten zijn. Vervolgens kunt u zelf alles op een rijtje zetten en dan de keuze maken wie dat uw auto kan uitdeuken en op welke manier. Het gaat om de kwaliteit en u wilt dat het niet meer te zien is dat er schade is geweest aan uw auto. Gelukkig zijn er meerdere partijen die u daarbij kunnen helpen, hoe eerder u op zoek gaat, hoe eerder dat het is opgelost.