Veilig, betrouwbaar en RDW vrijwaring!

Google-Logo
5,0
5/5
RDW Erkend logo
NAP logo
Man in een garage met zijn armen over elkaar heen

Krassen op uw auto, wat kunt u er aan doen?

Wellicht heeft u het wel eens meegemaakt, of van bekende gehoord, u komt terug van het boodschappen doen bij uw auto, en dan ziet u een enorme kras. Nergens een briefje, de ander is doorgereden, maar het gevolg is wel dat u een flinke kras op uw auto heeft en wat kunt u nu doen? Het is erg vervelend, want zelf bent u erg zuinig op uw auto en rijdt u ook al erg voorzichtig. Toch kan er binnen no time een kras op uw auto te vinden zijn. Het beste wat u dan kunt doen is kijken wat er aan gedaan kan worden.

Een kras op uw auto, doe er wat aan!

Het eerste wat u gaat doen is nagaan of dat u de kras op uw auto weg kunt polijsten. Dit is vaak een snelle en ook een goedkopere methode die vaak toe wordt gepast. Hierbij hoeft u uw auto niet opnieuw te spuiten. Het gaat er om dat er kleine deeltjes van de toplaag van de lak worden geschuurd. Het spiegeleffect zal dan weer snel terugkeren en dan glanst de auto ook weer (en lijkt als nieuw). Maar let hierbij wel goed op want dit is alleen mogelijk als het gaat over oppervlakkige krasjes.  

Diepere kras in uw auto, wat nu?

Misschien is de kras op uw auto wel duidelijk voelbaar en ook echt diep. Polijsten is dan geen optie meer. Als u dit vroeger was overkomen dan moest vaak de hele auto opnieuw gespoten worden, maar geen zorgen, dat is verleden tijd. Op dit moment kan dan precies het deel waar dat de kras zich bevindt hersteld worden. Het is natuurlijk nooit leuk om te ontdekken dat u een kras op uw auto heeft, maar het beste wat u kunt doen is zo snel als mogelijk actie ondernemen. Zo kan het namelijk snel worden opgelost en kan voorkomen worden dat er verdere schade zal optreden. Daarnaast vindt u het ook fijner om weer met een nette auto de weg op te kunnen, zonder diepe krassen!  

Indruk en beeld van uw auto

Als u naar uw auto kijkt, welke indruk heeft u er dan van? Het is vaak ook hetgeen wat u doet als u zelf een auto wilt kopen, dan kijkt u ook naar het uiterlijk van de auto. Dit geeft namelijk ook aan hoe dat de vorige eigenaar met de auto is omgegaan. Misschien wilt u uw auto nog wel eens verkopen in de toekomst, dan is het wel goed dat u schade waar mogelijk weg heeft laten werken. Misschien is de lak wat dof geworden en dan zou u de auto kunnen polijsten zodat hij er weer mooi uit ziet. Zo ziet uw auto er weer als nieuw uit! Dit maakt in ieder geval het verkopen ook een stuk eenvoudiger, maar ook voor uzelf is het fijn wanneer dat de auto er mooi bij staat, u kunt er dan echt trots op zijn. 

Krassen, vervelend maar op te lossen

Natuurlijk is het altijd vervelend als u last heeft van een kras of meerdere krassen op uw auto. Maar er is gelukkig wel wat aan te doen. Dit kost u hoe dan ook wel geld, maar de diepte en grootte van de kras zal bepalen wat de kosten zijn. Het is hoe dan ook wel aan te raden om te kijken wie de kras weg kan werken en dan de prijzen met elkaar te vergelijken. Zo gaat u ervoor zorgen dat u nooit de hoogste prijs hoeft te betalen. Het is natuurlijk wel van belang dat alles netjes weg wordt gewerkt en staat kwaliteit voorop. Neem in ieder geval de tijd om het even op een rijtje te zetten, bekijk goed waar dat er zich krassen bevinden op de auto en dan kunt u alles in een keer weg laten werken. Het is natuurlijk veel fijner om rond te rijden in een auto zonder krassen, dan voelt u zich vaak ook nog trots ook! Gun uzelf daarom een mooie auto, welke krasvrij is en laat het daarom zo snel als mogelijk wegwerken. Een moment om naar uit te kijken want aan krassen kunt u zich zeker storen!