Veilig, betrouwbaar en RDW vrijwaring!

Google-Logo
5,0
5/5
RDW Erkend logo
NAP logo

Defecte auto verkopen en laten ophalen

Als je een defecte auto verkopen wilt, en dan bedoelen we een auto met mankementen die (veel) groter zijn dan gemiddeld, is het niet vanzelfsprekend om een geïnteresseerde partij te vinden. Dat is niet zo vreemd. Wat moet je tenslotte beginnen met een niet rijdend voertuig? Bij Auto Inkoop BV helpen we je de defecte auto verkoop succesvol te maken. Wij zijn:

 • Inkoper oude auto’s
 • Inkoper schadeauto’s
 • Inkoper afgekeurde auto’s
 • Inkoper sloopauto’s
ik wil mijn auto verkopen

Defecte auto te koop zetten

Je kunt tegenwoordig prima je eigen auto verkopen. Een paar krassen of een deukje in het portier? Geen probleem. Daar kom je online onderhandelend wel uit. Maar als je een ‘echte’ defecte auto aanbieden wilt, dan wordt het een ander verhaal. Als de schade aanzienlijk is, als de auto zonder APK is (omdat reparatiekosten te hoog werden), laat staan als de auto total loss is verklaard. Dan heeft de auto op Marktplaats zetten echt geen zin meer en kun je naar een nette inruilvergoeding bij een garage vaak ook wel fluiten. Deze defecte auto inkopen en verkopen, dat is juist wat wij doen.

Ontvang direct een gratis en vrijblijvende taxatie!

Dure auto defecten

De ANWB heeft op zijn eigen website een overzicht van duurste auto reparaties geplaatst. Een auto met defecten uit die lijst valt zonder twijfel onder de moeilijk verkoopbare gevallen. De ‘toppers’ zijn:

 • Een kapotte automaat
 • Een motorrevisie
 • Een kapotte brandstofpomp
 • Een koppakking die vervangen moet worden
 • Een gebroken distributieriem

Maar ook problemen met de remmen, uitlaat en andere ingrijpende defecten kunnen flink in de papieren lopen, als je ervoor kiest om te repareren. Bij jonge auto’s kan dat zeker de moeite zijn, maar als de auto op leeftijd komt, heeft repareren van de defecte auto dan nog zin? Waarschijnlijk niet meer…

Defecte auto opkopen

Een defecte auto verkopen wordt een tijdrovend, frustrerend en hopeloos proces als de gebreken zo groot zijn dat het voertuig als economisch total loss wordt beschouwd, dus als de herstelkosten echt niet meer opwegen tegen de dagwaarde. Dan worden de bezoeken aan de garage als dweilen met de kraan open en voor zo’n auto een koper vinden is een onmogelijke opgave. Een particuliere koper althans. Wij willen wel degelijk de sloopauto opkopen, omdat wij ook een niet lopende auto waarde toekennen.

Defecte auto laten ophalen

Auto Inkoop BV is zeven dagen in de week bereikbaar als defecte auto inkoper. Onze ophaalservice is kosteloos, het defecte auto ophalen doen we bij je voor de deur, voor je bedrijf of op de plaats waar je gedwongen hebt moeten parkeren met het voertuig. Wat wij op deze manier proberen te doen is je alle zorgen, alle tijd en moeite en alle onzekerheden besparen die komen kijken bij de verkoop van een defecte auto. Bij ons krijg je meteen een goed bod en als je daarmee akkoord bent is de koop eigenlijk meteen gesloten en is de oude, afgekeurde auto verkocht.

Contant geld voor defecte auto

Er zitten geen addertjes onder het gras. Zelf heb je natuurlijk niets aan een auto die het niet meer doet, maar voor een sloopautobedrijf zit de waarde van een auto juist in de mankementen. Door optimale recycling kunnen we de goede onderdelen hergebruiken en op basis van de oudijzerprijs staat er vaak nog een extra vergoeding op een afgeschreven auto. De hoogte van ons bod op de defecte auto is afhankelijk van het voertuig zelf, van hoe groot de schade is en ook van de sloopautomarkt van dat moment. Zeker is dat wij bieden:

 • Een goede vergoeding voor een defecte auto
 • Direct contant geld (of overboeking) voor defecte auto’s
 • Gratis ophalen defecte auto

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op en ontvang nu een voorstel.

Verkoop defecte auto

En hoe dan verder? Auto Inkoop BV is in het hele land operationeel, dus van waar je ook belt, wij kunnen de defecte auto snel ophalen. Zeven dagen in de week kun je ons bereiken via het contactformulier op deze website of per telefoon. Wij spreken de gegevens door van de auto en vragen je mogelijk om een aantal foto’s te sturen voor een beoordeling van de schade. Als we het eens zijn over de prijs, dan kunnen we de afspraak concreet maken. Laat onze medewerker weten wanneer het uitkomt om de defecte auto op transport te zetten en wij zetten de afspraak bij een van onze chauffeurs in de agenda. Het is verstandig om daarmee niet te wachten, want je kosten lopen door zo lang de auto stilstaat. Het is niet toegestaan om hem uit de verzekering of belasting te halen (dan mag hij niet op de openbare staan en dus ook niet op een parkeerplaats). Daarvoor moet hij worden gevrijwaard.

Defecte auto verkopen

Verkoop en vervoer defecte auto geregeld

Ook dit wordt verzorgd. De chauffeur die de defecte auto weghalen komt, betaalt je de afgesproken vergoeding cash uit. Wil je het liever overgemaakt hebben? Dan kan dat ook. Ook dat wordt meteen gedaan. De chauffeur heeft tevens het vrijwaringsbewijs voor de oude auto bij zich. Daarop moet je zuinig zijn. Je hebt dit nodig om de autoverzekering op te zeggen. De afmelding voor de wegenbelasting gebeurt automatisch bij het vervoer van de defecte auto naar de sloop. Eventueel te veel betaald geld wordt door de Belastingdienst teruggestort.

Snel defecte auto verkopen

Met één afspraak kun je je kortom heel veel tijd en toestanden besparen. De defecte auto wordt verkocht, alle andere papierzaken worden in één keer meegenomen en het sloopauto vervoer is ook geregeld. We zetten de stappen nog één keer overzichtelijk onder elkaar:

 • Je krijgt meteen een bod op de kapotte auto
 • Wij komen de afgeschreven auto ophalen op de door jouw aangewezen tijd en plaats
 • Je krijgt cash geld voor de oude auto
 • Wij verzorgen de vrijwaring en brengen de defecte auto naar de sloperij

Ook voor loopauto’s op leeftijd die nog in iets betere staat zijn kun je bij ons een bod opvragen. Ook voor die categorie bieden we je altijd een eerlijke prijs.