Veilig, betrouwbaar en RDW vrijwaring!

Google-Logo
5,0
5/5
RDW Erkend logo
NAP logo
Een auto met Autoruitschade

Autoruitschade voorkomen? Dat kan met deze tips!

Het is erg vervelend als u te maken heeft met autoruitschade, maar weet u ook hoe dat u het kunt voorkomen? Middels dit artikel krijgt u een aantal tips over hoe dat u schade kunt voorkomen. Bij autoruitschade kan het gaan over een sterretje in de ruit, welke ontstaan is door een tak die er bijvoorbeeld op is gevallen. Maar het kan ook gaan over gebroken glas, doordat er is ingebroken in uw auto. Het is heel vervelend dat u er mee te maken krijgt, maar soms kan het voorkomen worden (niet altijd). Lees daarom de tips op uw gemak door en bekijk wat u er aan kunt doen om schade zoveel als mogelijk te vermijden. 

Tip 1: Veilige plaats om te parkeren

Tijdens het parkeren komt het vaak voor dat er autoruitschade kan ontstaan. Met name op plaatsen waar veel bomen staan, de takken kunnen naar beneden vallen (ze kunnen loshangen of tijdens een regenbui of tijdens de storm eruit vallen). Met name noodweer speelt hierin ook een grote rol, daarom moet u dan extra goed opletten als ze hier voor waarschuwen en kijken of dat u uw auto dan op een veilige plaats kunt parkeren. Als u een garage heeft bij uw woning dan kunt u hem daar het beste in plaatsen (veiliger). 

Tip 2: Gevaarlijke buurt vermijden

Het kan zijn dat de criminaliteit in de wijk waar u woont of werkt hoger is dan in andere buurten. Let u dan ook goed op waar dat u uw auto gaat parkeren. Hangjongeren kunnen het wel eens grappig vinden om bijvoorbeeld auto antennes af te breken of ruitjes in te slaan. Maar als ze iets in uw auto zien liggen wat ze willen hebben, zoals een zonnebril, portemonnee, muntgeld of wat anders, dan bestaat de kans ook dat ze uw auto openbreken en dan bent u uw bezittingen kwijt en is er sprake van autoruitschade. Dit is hoe dan ook erg vervelend, leg daarom de spullen niet in het zicht (nog beter is om alles er uit te halen wat kostbaar is). Parkeer op een zo veilig mogelijke plek en als dat niet kan, dan kunt u de auto het beste bij uw woning plaatsen zodat u er zicht op heeft. 

Tip 3: Sterretje in de ruit laten maken

Steeds meer mensen komen er achter wat de gevolgen zijn van een sterretje in de autoruit. Het beste wat u kunt doen is als u een sterretje opmerkt, is dit zo snel als mogelijk laten repareren. Het kan namelijk snel groter worden en dan heeft u een probleem. Het kan zelfs zo erg zijn dat er hele ruiten splijten en dat kan een barstende ruit tot gevolg hebben. Natuurlijk wilt u dat ook vermijden en daarom moet u een sterretje in de ruit zo snel als mogelijk laten maken. 

Tip 4: Advies door glasspecialist

Het beste wat u kunt doen wanneer er sprake is van schade aan een autoruit, is advies inwinnen bij de glasspecialist. Zij weten namelijk precies waardoor het veroorzaakt kan zijn en wat er aan gedaan moet worden. Het laatste nieuws op glasgebied is bij hen bekend en dat delen ze graag met u! Ze willen dat u veilig de weg op kunt en daarom staan ze altijd bij u klaar. Ze bekijken het autoglas van uw auto, kijken naar de mogelijkheden en functies en geven u vrijblijvend advies op maat. 

Tip 5: Let op welke wegen u gaat rijden 

Gevaarlijke wegen moet u hoe dan ook vermijden en dat kan alleen maar extra benadrukt worden wanneer dat het gaat over autoruitschade. Er bestaan veel wegen waarbij steentjes los liggen, net als puin wat kan opstuiven of gruis. Dit moet u vermijden, want dit kan juist veel schade veroorzaken aan uw autoruit. 

Het gaat er om dat u de tijd neemt om na te gaan wat er gaande is met uw auto en welke keuze u dan het beste kunt maken. Gelukkig kunt u op veel manieren advies inwinnen en dan weet u al snel wat de beste keuze is voor uw auto. Sowieso is het aan te raden om als er schade is aan de autoruit, meerdere partijen te laten kijken en offertes aan te vragen. Zo weet u wat het ongeveer gaat kosten en met wie u zaken wilt doen. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact op nemen met Auto Inkoop BV.