Veilig, betrouwbaar en RDW vrijwaring!

Google-Logo
5,0
5/5
RDW Erkend logo
NAP logo

Autoruit vervangen – Kosten en advies

Ruitschade is altijd vervelend bij uw auto. Misschien heeft u een sterretje in de autoruit? Het zou natuurlijk het meest voorname zijn wanneer dat de ruit gerepareerd kan worden. maar dat kan niet altijd, soms moet de autoruit vervangen worden. We leggen u graag uit hoe dat het in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en hoe de reparatie in zijn werk gaat. Er is nog wel een alternatief als de kosten te hoog worden, dan kunt u altijd nog uw auto verkopen. Maar eerst maar eens kijken wat de mogelijkheden en kosten zijn!

Autoruit kapot, wat nu? 

Op het moment dat uw autoruit kapot is, mag u geen auto meer rijden. Een barst kan namelijk altijd verder scheuren en dat is gevaarlijk voor u als bestuurder, maar ook voor andere weggebruikers. De autoruit kan alleen gerepareerd worden als er sprake is van belaagd autoglas. Heeft u een ruit van normaal veiligheidsglas, dan moet de ruit dus vervangen worden (want reparatie is niet mogelijk). 

Werkwijze autoruit vervangen

Als uw autoruit vervangen moet worden, dan moet de oude ruit eruit worden gehaald en dan wordt er een nieuwe ruit geplaatst. Met name de achter- en voorruiten zijn lastiger te vervangen dan de zijruiten. Het is van groot belang dat deze goed gelijmd en gekit worden. Maar het kan ook nog lastiger zijn als de voorruit bijvoorbeeld sensoren en camera’s bevat, dit zal ook weer gemonteerd moeten worden en afstellen niet te vergeten! 

Kosten autoruit vervangen

Wanneer dat de autoruit alleen een sterretje bevat, kan dat snel gerepareerd worden en zijn de kosten goed te overzien. Maar een autoruit vervangen is veel duurder. De prijs hangt af van welke ruit het is, maar ook door wie dat u het laat vervangen. Het is daarom goed om bij een aantal partijen na te gaan wat de kosten zijn en dan kunt u zelf de keuze maken wie uw autoruit het beste kan vervangen. Misschien dekt de verzekering de schade, of is het interessanter om uw auto te verkopen. Bekijk alle opties op uw gemak, zodat u een verantwoorde en veilige keuze kunt maken. 

Voorruit vervangen met extraatjes

Er bestaan tegenwoordig steeds meer auto’s met rijhulpsystemen, als dan de voorruit vervangen moet worden, dan moeten dus ook regen- en lichtsensoren vervangen worden en weer goed worden afgesteld. Er is speciale apparatuur nodig om alles goed af te stellen en dat kost vaak het meeste geld en tijd. Dit kost veel geld en de vraag is dan is de auto dat nog waard? Het hangt af van hoe oud uw auto is en wat de onkosten nu worden. Vraagt u daarom eerst goed na wat het eindbedrag wordt als u alles laat maken, zodat u weet waar dat u aan toe bent.

Autoruit vervangen kan dat ook goedkoop? 

Een autoruit kan wel voor een lagere prijs vervangen worden, maar daarvoor moet u wel op zoek naar bijvoorbeeld een schadeherstelbedrijf. Ze maken dan gebruik van glas zonder officieel merk, maar het is after market autoglas (de kwaliteit is wel hetzelfde). Er zijn veel mensen die voor deze optie kiezen, omdat de autoruit dan weer prima in orde is, de kwaliteit is ook goed. Hierdoor kunt u wel veel geld besparen, en het zou wel de oplossing kunnen zijn voor wanneer het bij een andere partij anders erg duur wordt. Het advies is daarom ook om bij meerdere partijen na te gaan wat zou voor u kunnen betekenen en wat de kosten bedragen. Op deze manier kunt u zelf het beste een keuze maken van wat er bij u past en wat financieel haalbaar is. 

Autoruit vervangen en verzekering

Veel mensen zijn benieuwd of dat de verzekering de schade dekt zodat de autoruit vervangen kan worden (kosteloos). Dit hangt vaak af van hoe dat de schade veroorzaakt is/door wie. Maar wanneer dat de verzekering het niet dekt, dan is het een duur grapje voor u als u alles zelf moet betalen. Meestal wordt de schade namelijk wel door de verzekering gedekt. Mochten de kosten nu te hoog worden, dan kunt u nog altijd de keuze maken om uw schadeauto te verkopen en dan krijgt u er nog een nette prijs voor uitgekeerd.