Veilig, betrouwbaar en RDW vrijwaring!

Google-Logo
5,0
5/5
RDW Erkend logo
NAP logo
Auto zomer klaarmaken checklist

Uw auto klaarmaken voor de zomer? Let hier op!

Het zomerweer staat weer voor de deur, maar hoe gaat u uw auto nu echt zomer klaar maken? Het warme weer kan er namelijk ook voor zorgen dat uw auto bepaalde mankementen kan vertonen. Er zijn daarom een aantal factoren waar dat u goed naar moet kijken, zoals naar de verzekering, de autobanden, de vloeistoffen en uw airco. Middels dit artikel krijgt u tips over hoe dat u de auto het beste klaar kan maken voor de zomer. Mocht u dan nog op reis gaan, dan kunt u in ieder geval veilig op pad! 

Verzeker uw auto goed

Steeds meer mensen hebben in de zomer een paar weken vrij en dat nodigt uit om toch leuke dagjes uit te gaan. Er zijn dus veel mensen op de weg te vinden en ook al zit een ongeluk in een klein hoekje, de kans bestaat wel. U kunt altijd te maken krijgen met schade, dit kan door een botsing zijn of middels een andere vervelende situatie. De schade kan door uzelf veroorzaakt zijn, maar ook door andere weggebruikers. Hoe dan ook, het is erg vervelend als u er mee te maken krijgt. Het is dan fijn dat u in ieder geval goed verzekerd bent, op deze manier wordt de schade in ieder geval (grotendeels) gedekt. Uiteraard is dit geen groot probleem, een schadeauto verkopen gaat net zo makkelijk als een normale auto. 

Kijk naar de juiste autobanden

Het gebruik van de juiste autobanden is ieder seizoen van groot belang. In de zomermaanden moet u er aan denken dat u tijdig de zomerbanden er onder laat leggen. U zal zelf ook merken dat het een stuk fijner rijdt. Daarnaast rijdt u dan ook energiezuiniger met uw zomerbanden (dan wanneer dat u in de zomer met winterbanden gaat rijden). Sommige mensen geven de voorkeur aan vierseizoenen banden, maar u kunt ook voor de winter de winterbanden er op laten leggen. Net voor de zomer gaat u dan over naar de zomerbanden. Het ene jaar bent u misschien langer aan het rijden op zomerbanden dan op winterbanden, maar dat hangt heel erg af van het weer. Soms is het al vroeger zomer, en soms hebben we juist te maken met een langere en echte winter.  

Vloeistoffen nakijken en aanvullen

Het nakijken van de vloeistoffen hoort ook bij het zomer klaar maken van uw auto. De ruitenwisservloeistof is belangrijk, al denkt u daar in de eerste instantie misschien niet aan in de zomer. Ook al regent het niet, het is buiten wel erg stoffig en dat kan ook aan uw autoruiten vastplakken. Hierdoor ziet u minder, dus zo ziet u maar dat u gedurende de zomermaanden uw ruitenwisser en vloeistof toch vaak zal gebruiken. Ook andere vloeistoffen van uw auto moet u vooraf nakijken en waar nodig aanvullen, zodat u veilig op pad kunt.

Airco in orde? 

Verkoeling is in de zomer erg fijn, daarom is het goed dat de airco ook op tijd wordt nagekeken. Er zijn een paar dingen waar dat u dan goed naar moet kijken, zo kunt u denken aan de vloeistof, maar ook de sensoren moeten nagekeken worden. Dit kunnen allemaal redenen zijn dat de airco het niet goed doet. Laat daarom uw airco grondig nakijken voor de zomer, zodat u dan ook zeker weet dat het werkt. Als ze namelijk al een hittegolf aangeven dan wil iedereen ineens op het laatste moment de airco na laten kijken. Wees daarom verstandig en zorg dat u de drukte voor bent! 

Aandachtspunten benutten

Inmiddels heeft u veel tips gekregen hoe dat u de auto het beste klaar kunt maken voor de zomer. Het beste kunt u dan ook het lijstje erbij houden en dan afvinken wat u heeft gedaan. Als u ergens aan twijfelt kunt u het ook uitbesteden, er staan genoeg specialisten voor u klaar die graag uw auto nakijken voordat u de zomer ingaat. Met name de airco kunt u beter na laten kijken door een expert. Maar ook wanneer dat u twijfelt over waar welke vloeistof in moet of welke u nodig heeft, kunt u maar beter alles laten doen voor u. In zeer korte tijd is alles voor u nagekeken, maar ben er wel op tijd bij want net voor de vakantie begint kan het wel eens wat drukker zijn.